25 sätt att använda ditt babynest från DockATot!

Vi vet att många föräldrar älskar DockATots babynest, de säger att det är som att få ett par extra händer - och vem behöver inte det med en liten i hemmet? Men hur använder man ett babynest? Ett babynest är en mysig och säker plats där din bebis kan njuta oavsett vad som står på agendan för dagen. Det finns därför massor med olika sätt att använda babynestet, här kommer 25 olika saker som du och din bebis kan göra med hjälp av ett babynest:


1. Slappa deluxe!

DockATots multifunktionella babynest skapades just för att vara den perfekta platsen för ditt barn att koppla av i oavsett vad du gör. Babynestet är enkelt att ta med sig och används bäst när du vill ha din bebis nära samtidigt som du behöver dina händerna fria.


2. Lugn och ro

DockATots babynest är omfamnande med sina mjuka sidor och efterliknar livet i magen. Det lugnar oroliga bebisar och känns nästan som en kram.


3. På resande fot

DockATots babynest är lätt att ta med, perfekt att ta med på familjeäventyr. Babynestet blir en bekant mysplats på resan. För att skydda babynestet kan du köpa till en transportväska som är vädertåligt så går allt som en dans.4. När du ska träna

Att få tid till att träna kan vara svårt när man jonglerar en liten bebis behov. Istället för att försöka pricka in sovstunder, placera babynestet bredvid din träningsmatta och njut av ett babyvänligt träningspass. Din bebis myser i det vadderade babynestet och du får träna, win-win!


Tip: rådgör alltid med din läkare innan träning efter förlossningen för att säkerställa att din kropp är redo.


5. Magträning

Att träna mage och nacke i babynestet är en riktigt bra idé! Att ha ditt barn på magen kommer att bygga nacke, axlar, arm- och ryggmuskler. DockATots babynest är speciellt utformade för att stödja bebisar att göra just detta. Genom att placera din bebis med överkropp och armar över babynestets mjuka, runda kant underlättar du för din bebis samtidigt som vi minimerar att hen tappar huvudet mot golvet. Det gör ju så ont i näsan.


6. Arbeta hemifrån

Håll dig uppdaterad på vad som händer på jobbet medan din bebis vilar i babynestet bredvid dig. Din bebis kommer känna sig trygg och lugn av din närhet samtidigt som du kan balansera föräldralivet. Med vårt babynest kan du njuta av friheten av att arbeta var som helst med din bebis.7. På stranden

Njut av solen med din familj. DockATots väderskydd för Deluxe+ babynest ett perfekt väderskydd för dig som gillar sol och familjedagar. Solskärm (SPF UV 50+) med inbyggt insektsnät och praktisk solkeps som kan fällas ut vid behov. Dessutom är basen vattentät så både du och din bebis kan slappna av på stranden.


8. Duscha

Enkla saker som att ta en dusch kan ibland kännas omöjliga när man har en närhetstörstande bebis. Låt babynestet bli en förlängning av dig och låt bebisen mysa på golvet bredvid dig. Din bebis kommer vara nöjd över att vara nära och du kan njuta av den där efterlängtade duschen.


Tips: DockATots bottenskydd är vattentät och därför smidigt att ha med där det kan finnas risk för väta.


9. Lekstund

Att leka är bra för både ditt barns fysiska och mentala utveckling. Förvandla ditt babynest till ett babygym med DockATots mobila leksaksbåge. Din bebis kommer älska att sträcka sig efter de hängande leksakerna, som hjälper till att stärka hens muskler, uppmuntra finmotorik och stimulera hens fantasi.10. Städa

Mitt i bebisbubblan kan ett nystädat hem kännas som rena lyxen. Använd babynestet som en säker plats för ditt barn att mysa i medan du städar eller hänger tvätten. Enkelt att flytta från rum till rum eftersom det är lätt och bärbart.


Säkerhetstips: Bär aldrig ditt barn i babynestet.


11. När du gör dig iordning

Genom att flytta runt babynestet i huset medan du gör dig redo för dagen har din bebis alltid en välbekant, ombonad plats att slappa på. För det är ju ingen rocket science att det blir enklare med två händer fria när man ska klä på sig, fixa hår/tänder och njuta av dagens första kopp kaffe, eller hur?


12. Krångelfri matlagning

När det är dags att laga mat (frukost, lunch, middag eller fika?) är babynestet återigen din bästa vän. Din bebis kan mysa vid sidan om och om hen vill leka - sätt på leksaksbågen - och strax är maten klar! 

Tänk på att inte placera barnet allt för nära köksbänken att ifall något faller ned.13. Anknytning

Kärleksfull beröring är alltid bra och det underlättar övergången från magen till livet utanför samtidigt som det stärker bandet mellan dig och ditt barn. Håll ditt barn nära i babynestet och lägg grunden för ett livslångt band oavsett var du är.


14. Tvätta ren med tvättlapp

Att bada din bebis är inte bara rengöring utan även en fin stund att dela med varandra. Men om din bebis är trött går det lika bra att tvätta bebisen ren med tvättlappar i babynestet. Genom att prata, sjunga eller spela lite lugn musik får du och din bebis en mysig stund tillsammans.


15. Jonglera syskon

Har du fler än ett barn som behöver din uppmärksamhet? Även här kan babynestet hjälpa till. När du badar ditt äldre barn, placera din bebis i babynestet på badrumsgolvet så att du kan ha fokus och båda händer fria till det badande barnet. Eller när du matar din lilla bebis, sätt ditt större barn i DockATot Grand babynest tillsammans med några leksaker så att ni får en lugn stund tillsammans. Att kunna ta hand om varje barn individuellt, utan konkurrens från syskon, kommer stärka dig som förälder.16. Blöjbyten

Babynestet är en väldefinierad plats för ett spralligt liten barn när det är dags för att byta blöjan. De vadderade sidokanterna minimerar barnets rörelser och underlätta för ett snabbt och lugnt blöjbyte.


17. Babymassage

Babymassage har många fördelar; det får din bebis att slappna av, uppmuntrar till längre och djupare sömn, förbättrar blodcirkulationen, stimulerar immunförsvaret och hjälper till vid matsmältningsproblem (särskilt gaser och förstoppning). Avsluta en hektisk dag genom att massera ditt barn i babynestet med svagt ljus. Babynestets mysiga miljö och lite massage är rena sömnpulvret för din lilla.


18. Läsa sagor

En stunds läsning varje dag kan bli en mysig rutin för din familj. En saga är en berättelse och berättandet främjar ditt barns utveckling och språk samt stärker er relation. Låt barnet mysa i babynestet medan du läser och låter fantasin få jobba. Ditt barn kommer älska att höra din välbekanta och trygga röst.19. Picknick i parken

Ta med babynestet på picknicken så att din minsta har en trygg plats att njuta på medan de äldre barnen kan leka och du kan njuta av picknick-maten med båda dina händer. För att förhindra att babynestet blir smutsigt tipsar vi om DockATots basskydd igen (se punkt 8).


20. Familjens måltider

Att samlas för att äta tillsammans är en fin bas för hela familjen där man delar tankar, idéer och vad som hänt under dagen. Inkludera de minsta redan från dag 1 genom att placera babynestet brevid bordet och låta hen ta del av middagsbordets prat och kärlek.


21. Att byta till egen säng

När det är dags att byta till egen säng underlättar DockATot Grand, det stora babynestet för barn mellan 9-36+ månader, denna övergång. Tack vare dess utformning, där den u-formade tuben fungerar som ett sängskydd, är det enklare för barnet att komma till ro och minimerar risken att barnet rullar ur sängen. Det stora babynestet ger helt enkelt de små en trygghetskänsla i den nya, stora sängen. 22. Introduktion av nya syskon

Den stora dagen då ett nytt syskon ska introduceras kan det vara bra att överväga några detaljer innan eftersom stora känslor sannolikt kommer under dagen. Ett babynest kan fungera som en enkel ”gränslinje” för små barn att enkelt förstå och hålla den nyfödda bebisen på ett säkert och älskat avstånd - om än kort.


23. Filmkväll

Livet med liten kan kännas mindre socialt jämfört med livet innan bebis men varför inte stämma date med din parter för en filmkväll hemma… med bebis? Det brukar ta tid för en liten bebis att få sömnrutiner och en vaken bebis på kvällen är därför inte ovanligt. Så även om din bebis är vaken kan ni kolla på film medan bebisen myser i babynestet.


24. Camping

Att campa med liten är ett härligt sätt att komma ifrån vardagens måsten och rutiner. Ett härligt sätt att vara i naturen. Kom ihåg att packa med babynestet eftersom det är en perfekt plats för din lilla medan ni sätter upp tältet, lagar mat eller njuter av solnedgången. Tipset är att även packa med väderskyddet till ditt babynest, Cabana Kit, eftersom du då har både solskydd och myggnät i ett med på resan. 25. Egentid/egenvård

Det är svårt att komma iväg till frisören eller hudterapeuten när man har liten bebis hemma men du kan alltid satsa på att göra det lilla i din vardag. Frigör dina händer genom att placera barnet i babynestet bredvid dig och ta tid för en hårinpackning och kanske ansiktsmask? Eller om solen skiner, gå ut, lägg dig i hängmattan med din favoritbok medan din bebis jollrar bredvid dig. 


Här hittar du DockATot: