5 fördelar med att bära

Att bära är inte bara praktiskt, det är mysigt och dessutom vetenskapligt bevisat väldigt bra! Men du kanske har fått höra annat? Till exempel att bebisen inte ska vänja sig vid att somna i din famn? Eller, för att barnet ska kunna bli självständig så måste hen ligga själv? En del kanske undrar hur din rygg ska orka - barn växer ju som ogräs! Ja, du känner säkert igen några av dessa kommentarer. Låt oss slå hål på dessa myter!

 

1. Stärker bandet mellan föräldrar och barnBebisen knyter an till den/dem personerna som finns närmast och som vårdar hen. Forskning visar att anknytningen stärks när vi som är närstående/vårdnadshavare är lyhörda för barnets behov. Första tiden är bebisen nöjd så länge hen får basbehov såsom mat, sömn och närhet. Barn blir tillfreds av att vara nära och av att känna din lukt, de njuter av att höra ditt hjärta medan ni är i rörelse. Allt detta kan du tillgodose när du bär ditt barn! 

 

2. Hjälper barnets utveckling, både fysiskt och emotionellt.Visste du att barn som bärs ofta är lugnare eftersom ett av deras grundläggande behov är tillgodosedda, nämligen att vara nära? Helt tvärtemot gamla råd så är det bevisat att vi behöver vara lyhörda för bebisens närhetsbehov. Många gånger hör man en förälder säga: Vår bebis somnar inte! Hen sover bara om den ligger på mig eller i bärselen! Men bebisen sover! Och det är ju helt fantastiskt att du som vårdnadshavare är så lyhörd för barnets behov! Keep up the good work. Känner du att bärdonet du har just nu inte möter dina behov så har vi många att välja mellan! Kika här!

 

3. Du kan amma på språng.Hormonet oxytocin som är utdrivningshormonet i amning utsöndras när man är hud mot hud eller i nära kontakt med barnet. Oxytocin gör oss även lugna och är smärtlindrande! När du känner dig bekväm nog med amningen är nästa steg att amma på språng. Lossa ena axelbandet och skuffa bebisen över till motsatt bröst så får bebis mat och du kan fortsätta med det du gjorde. 

 

4. Låter dig vara ”hands-free”Din lilla kan upptäcka sin värld säkert och bekvämt nära dig. När barnet blivit mer stabil och är mer nyfiken på omgivningen så är ryggbärande ett utmärkt alternativ. Tänk dig att ditt barn får njuta av närhet samtidigt som den utforskar omgivningen!

 

5. Främjar utvecklingen av det tidiga språket.Bebisar lär sig genom att titta på ansikten, och när du bär ditt barn sitter det på “främsta raden” av all interaktion. Bebisar kommunicerar redan från början och ju närmare ni är varandra desto snabbare kommer du lära dig tyda hens signaler och kunna svara. 


Här ser du hela vårt bärsele-sortiment: