7 saker du måste veta om NYA Owlet Cam 2!

Owlet lanserar Cam 2 som inte bara är en kamera eller monitor, utan så mycket mer. Här lär du dig snabbt 7 viktiga funktioner - och kanske några fler. Nedan hittar du de vanligaste frågorna med svar. Nu kör vi. 

Vad erbjuder Cam 2 jämfört med andra kameror på marknaden? 

Owlet Cam 2 spelar in videoklipp när ljud, rörelse eller gråt registreras i ditt barns rum. Dessutom erbjuder Cam 2 bakgrundsljudläge, 4 x zoom, den avläser rummets temperatur och luftfuktighet samt har ett väggmonteringskitt särskilt utformat för att ditt barn ska sova säkert. Cam 2 integreras sömlöst med Smart Sock i Owlet appen för en komplett översikt över din bebis.Hur länge har man tillgång till videoklippen?

Videoklippen finns kvar i Owlet Care-appen i sju dagar. Därifrån kan du spara klippen till din enhet och dela dem med nära och kära. Men kom ihåg att efter sju dagar raderas klippen automatiskt och kan inte återställas. Vilken version av Smart Sock fungerar med Cam 2?

Alla versioner av Owlet Sock är kompatibla med Owlet Cam 2 i Owlet Care-appen.Vad menas med ”bakgrundsljud”?

Att du kan höra ljudet från ditt barns rum i bakgrunden medan du tittar på andra appar , surfar, skriver, shoppar eller trots att du låser telefonen. På så vis säkerställer du att inget undgår dig även när du behöver göra annat!   


Fortsätter bakgrundsljudet även om jag tittar på Netflix, Hulu, YouTube, osv?

Nej om du öppnar en app som använder din mobila enhets ljud, då åsidosätter det bakgrundsljudet, men ljudet från kameran kommer tillbaka när du är klar.Är Cam 2 bättre än Cam 1?

Cam 2 har samma backendstruktur som Cam 1, men med ännu mer kärlek! Kunderna tar fortfarande del av funktionerna de gillade med Cam 1, men nu erbjuder vi även videoklipp och gråtaviseringar via Owlet Care-appen. Tillsammans hjälper dessa funktioner föräldrar att lära sig barnets beteenden och behov i takt med att det växer.Vilken skillnader finns det mellan Cam 1 och Cam 2?

Cam 2 erbjuder smartare aviseringar med gråtdetektering, och videoklipp för gråt, ljud samt rörelser. Dessutom mäter Cam 2 rummets luftfuktighet och har en ännu säkrare överföringsteknik.Vilken är skillnaden mellan en ljud- och gråtavisering?

Gråtdetektering är Owlets första smarta avisering som specifikt meddelar dig när barnet gråter, till skillnad från alla andra typer av ljud som kan uppstå i barnets rum. Genom att skilja mellan ”ljud” och ”gråt”, får föräldrar hjälp av Cam 2 med att avgöra om barnet bara är lite kinkigt eller behöver hjälp med att somna om. Precis som vuxna brukar inte heller barn börja gråta på en gång. När föräldrarna med hjälp av Cam 2 vet vilken typ av ljud som hörs i rummet, vet de även om något är fel med barnet eller om det bara är vanliga bebisljud. Med Cam 2 ges du möjlighet att justera inställningarna efter dina behov. Om du får för många aviseringar (eller för få) enligt ljudet från din bebis, då kan du justera känslighetsnivån för att specifikt matcha din familjs behov.Kan jag visa två eller fler kameror i appen?

Bra fråga! Du kan länka flera kameror till ett konto i Owlet Care-appen. För att göra detta ska du konfigurera en separat barnprofil för varje kamera i ditt konto och därefter tilldela en barnprofil för varje kamera. Du bör notera att du inte kan visa direktsänd video från flera kameror samtidigt, men du kan växla mellan profilerna för att se dem.Har medarbetare på Owlet tillgång till mina videoklipp? (eller strömningar)

Nej för att bevara Olwets kunders integritet har medarbetarna på Owlet inte tillgång till kunders videoklipp. Det går bara att komma åt kamerans videoklipp via ditt konto i Owlet Care-appen, som endast du har tillgång till och de som du delar den med, till exempel din partner eller barnskötare. Videoklippen sparas i sju dagar och raderas därefter automatiskt. Så glöm inte att spara klippen med din skrattande bebis!Behöver man betala extra för appen?

Owlet Care-appen är helt kostnadsfri!Kan jag kontrollera kamerans position från appen?

Kameran och dess fäste använder en stark magnet som kan justeras manuellt i olika vinklar. Positionera om din kamera enkelt för hand för att få den bästa översikten över ditt barn. För närvarande erbjuder inte Owlet app möjligheten att vrida eller vinkla kameran på distans. Men det är en bra idé som vi kommer ta upp med produktteamet för framtida versioner!Vad betyder säkert och krypterat Wi-Fi?

Cam 2 har AES 128-bit-kryptering, vilket är en nivå som är brett accepterad som säker. Hur fungerar mörkerseende?

Kameran anpassar sig automatiskt för att du ska kunna se din bebis på natten med högkvalitativt mörkerseende. Du kan hålla koll på din bebis på natten utan försämrad videokvalitet och klarhet.Vad är den NYA Monitor Duo? 

Monitor Duo kombinerar Smart Sock med Owlet Cam 2. Med Cam 2 erbjuder Monitor Duo information som luftfuktighet, rumstemperatur och ljudnivå. Cam 2 erbjuder videoklipp och push-meddelanden när det upptäcks ljud, rörelse eller gråt i bebisens rum. Owlet Cam strömmar HD-video (1080p) med mörkerseende och tvåvägsljud till din smarttelefon via en Wi-Fi-anslutning så att föräldrar kan höra och se sin bebis var de än befinner sig. Krävs det Wi-Fi för att använda Smart Sock? Vad händer om mitt Wi-Fi slutar fungera?

Smart Sock och basstationen ansluts via Bluetooth. Därefter ansluter basstationen till din telefon via Wi-Fi för att ge dig en översikt över din bebis avläsningar. Wi-Fi krävs om du vill använda Owlet Care-appen för att visa dessa avläsningar eller sömninformation samt experttips. Om ditt Wi-Fi inte fungerar då kommer basstationen att påkalla din uppmärksamhet med en varning när din bebis behöver hjälp.Vad är tvåvägsljud?

Med tvåvägsljud kan du prata och lugna din bebis varifrån som helst. Ibland kanske din bebis bara behöver några lugnande ord för att lugna ned sig och med kameran blir det lätt att övervaka din bebis välbefinnande.Hur många personer kan strömma bilder från min kamera?

Kameran kan användas med upp till fyra smarttelefoner samtidigt.Kan jag ändra 1080P HD?

Ja, det kan du! Kameran kan strömma upp till 1080p, men när videokvaliteten är inställd på ”Auto” kommer den automatiskt välja den mest lämpliga lösningen för att säkerställa en konsekvent video- och ljudström. Vi rekommenderar att bevara inställningen ”Auto” för kameran då den ger möjlighet att välja bästa videokvalitet automatiskt baserat på styrka och bandbredd för ditt Wi-Fi.Kommer detta fungera med tvillingar eller flera barn?

Smart Sock är perfekt för tvillingar och för beställningar av flera enheter. Varje bebis kommer behöva sin egen Smart Sock och basstation. Du kan ansluta varje enhet till din smarttelefon och visa avläsningar och sovtillstånd för alla bebisar bekvämt på en enda skärm och samtidigt i Owlet Care-appen.Spelar den nya Cam 2 alltid in?

Som standard ”strömmar” Cam 2 i regel istället för att ”spela in”. Strömning sker endast när användaren har appen öppen och aktivt tittar på kameraströmmen. När ljud, rörelse eller gråt upptäcks, då börjar Cam 2 att spela in och kommer spela in i cirka 20 sekunder innan och efter den händelsen. 


Här hittar du alla produkter från Owlet