Därför kan björnen Brody bli ditt barns bästa vän

Brody är en söt nallebjörn som kan mycket mer än vanliga nallebjörnar. Han kan lysa upp mörkret för den natträdda, han kan berätta vad tiden är för de som inte kan klockan och han är jättebra på att kramas. Vill du veta mer?


Brody är en sömntränare


Vad betyder det? Jo, att han hjälper ditt lilla barn att förstå när det är dag och natt. Eller, med andra ord, när man ska sova och när det är ok att gå upp. Små barn har ingen tidskänsla. Dagen börjar det ögonblick som hen öppnar ögonen, vilket kan vara ganska tidigt (och tröttsamt) när det händer ofta för föräldrar. 


Hur fungerar det?


Brody visar med enkelt färgpedagogik när det är dags att sova och när det är OK att gå upp. Tiden för när ditt barn ska sova eller vakna ställer du själv in, precis som en väckarklocka. Brody kan lysa rött, orange och grönt med sin mage.  • Rött betyder att det är dags att sova. Om du trycker på Brodys mage under natten lyser magen rött.


  • Orange betyder att det snart är morgon. 30 minuter innan det är dags att stiga upp ändras Brodys ljus. Tryck på magen och den lyser orange. De fem sista minuterna kommer Brodys mage lysa av sig självt för att berätta för barnet att nu är det bara några minuter kvar.


  • Grönt ljus betyder att det är morgon och nu är det OK att gå upp! När det är dags att gå upp kommer Brodys mage automatiskt byta till grönt ljus.Förutom det här är även Brody en klassisk nattlampa. Under natten kan Brody lysa upp sin mage med ett lugnande rött sken. Ljuset släcks automatiskt efter 20 minuter. 


Brody kan även spela lugnande musik: vaggvisor, vitt brus samt ljud från afrikas savann i solnedgången. Musiken stängs av automatiskt efter 20 minuter.


"Forskning visar att nyfödda barn som hör vitt brus somnar lättare än bebisar som inte hör vitt brus. Förutom vitt brus tar hjärtslagsljud bort stress från bebisen, vilket gör att de lugnar ner sig och sover bättre."Avslutningsvis, om ditt barn börjar gråta under natten, kan Brodys mage lysas upp tillfälligt för att ge att tröst i mörkret. 


Brody finns i tre färger, se här: