Knipövningar eller en rolig personlig tränare?

Vad är egentligen bäckenbotten, varför är det så viktigt att knipträna, hur kniptränar man på bästa sätt och måste man knipöva om man fött med kejsarsnitt? Vi reder ut!

Idag ska vi prata om en muskel som ofta hamnar i skymundan, nämligen vår bäckenbotten! Bäckenbotten är ett lager av kraftfulla muskler som är placerade som en hammock mellan svanskotan och blygdbenet och ger support till dina bäckenorgan. Bäckenbotten har en viktig roll när det gäller bålstabilitet, kontroll över urinblåsan, postnatal återhämtning och till och med vid sex.


När vi tränar bäckenbotten pratar vi om knipövningar, något som ofta hamnar i skymundan då det kan kännas tråkigt och svårt att veta om man gör rätt. Att knipövningar bara är för dem som föder vaginalt är en vanlig uppfattning. Så är dock inte fallet. Det är lika viktigt för alla eftersom barnet ligger och trycker på bäckenbotten under hela graviditeten vilken tänjer ut muskulaturen. Knipövningar är med andra ord precis lika viktigt, oavsett om du föder vaginalt eller med kejsarsnitt. Att träna knipövningar efter en graviditet är alltså viktigt och kan med fördel även göras under graviditeten i förebyggande syfte.


Men hur kan man göra det roligare, och veta om man gör det rätt? 


Jo, det är här Elvie Trainer kommer in i bilden. Det är en bäckenbottentränare som fungerar lite som ett mobilspel, vilket gör träningen kul och utvecklande! Elvie Trainer har utformats så att du kan se ditt träningspass i realtid, ställa in personliga mål och se dina resultat förbättras över tiden på den kostnadsfria appen.


Så här går det till:   • Du laddar hem appen och kopplar upp din bäckenbottentränare
  • Du för in bäckenbottentränaren som en tampong och kan sedan, i realtid följa dina rörelser.
  • Du tränar genom korta och roliga banor och kan följa dina framsteg
  • Tränar du tre gånger i veckan à la 5 minuter märker du skillnad efter bara några veckor!


Det har visat sig att ungefär 1 av 3 av kvinnor inte gör knipövningar korrekt och trycker ner snarare än lyfter upp bäckenbottens muskulatur. Det här är ju inte så konstigt eftersom vi inte visuellt kan se vad vi gör men Elvies bäckenbottentränare känner av om du kniper fel och guidar dig så att du kan korrigera och göra rätt. Som en personlig tränare, inte så dumt, eller hur?Stärk upp din bäckenbotten med världens minsta och smartaste bäckenbottentränare. Elvie hjälper dig att knipa rätt.


Läs mer om Elvies produkter här.