Så här får du barnen att somna gott!

Zazu har specialiserat sig på att göra smarta sovprodukter. Deras senaste lansering är sömnprojektorerna Shally och Henry. Båda är smarta projektorer som med ljud och bild söver ditt barn i tre steg.
Hur fungerar det då?


Jo, forskning visar att rött ljus och solnedgång är två faktorer som är sövande. Vad som händer i kroppen i slutet av dagen är att kroppens egna sömnmedel melatonin utsöndras från hjärnan och vi blir sömniga. Men en del busiga barn kan behöva lite hjälp på vägen att slappna av och här kommer Shally och Henry in. De är nämligen projektorer med ett sömnprogram på 30 minuter som gradvis tonas ned till barnet sover. Se filmen här (Tim fungerar som Shally & Henry):
SÖMNPROGRAM I 3 STEG


Steg 1. Varva ned ditt barn (0-10 min)

  • Följ fåglarna som flyger runt i rummet tillsammans med ljud från savannen.  

Steg 2. Bli sömnig (10-20 min) 

  • En svagare ljusstyrka, den afrikanska solen börjar gå ned medan färre fåglar flyger förbi. Ljudet är avslappnande ljud från savannen. 

Steg 3. Somna (20-30 min) 

  • En svag projektion av solnedgång, inga fåglar och inget ljud. 


Solnedgången har ett magisk orangt sken med fåglar som flyger runt i rummet. Det mjuka orangea ljuset stimulerar produktionen av sömnhormonet melatonin. Välj mellan tre ljud, afrikansk savannljud, godnattsånger eller hjärtljud. Efter 30 minuter kommer programmet automatiskt stänga av sig självt.  

Här hittar du fler projektorer från Zazu: