Varumärken som gör skillnad: UPPAbaby och Ergobaby's välgörenhetsinitiativ

Vi på reirei har alltid valt våra varumärken med hjärtat. Förutom att det ska vara kvalitativa och innovativa produkter vill vi att företaget bakom ska ha sunda värderingar. Både Ergobaby och UPPAbaby är exempel på detta och båda jobbar aktivt med att bidra till samhället genom välgörenhetsarbete, något som vi på reirei är stolta över och vill lyfta fram i den här artikeln. 


Ergobaby, som är mest känt för sina ergonomiska bärselar, har ett flertal projekt och partnerskap inom välgörenhetsarbetet och fokuserar främst på att stödja organisationer som arbetar för att förbättra hälsa och välbefinnande för barn och familjer runt om i världen. Här är några exempel på Ergobabys välgörenhetsarbete:   • Baby2Baby: Ergobaby har ett partnerskap med Baby2Baby, en organisation som tillhandahåller grundläggande förnödenheter som blöjor, kläder och utrustning till utsatta barn och familjer i USA. Genom partnerskapet donerar Ergobaby 10% av försäljningsintäkterna från en speciell kollektion av bärselar till Baby2Baby. 
  • Healthy Children Project: Ergobaby samarbetar också med Healthy Children Project, en organisation som arbetar för att främja amning och stödja mödrars hälsa och välbefinnande runt om i världen. Genom partnerskapet stödjer Ergobaby projekt som syftar till att utbilda amningsspecialister och förbättra amningsvänliga miljöer. 
  • Adventure Project: Ergobaby har också ett partnerskap med Adventure Project, en organisation som arbetar för att skapa arbetstillfällen och utveckla lokalsamhällen runt om i världen. Genom partnerskapet stödjer Ergobaby projekt som syftar till att öka jordbrukets produktivitet och skapa miljövänliga affärsmodeller. 

UPPAbaby, som är mest känd för sina innovativa barnvagnar, har en lång historia av att engagera sig i välgörenhetsarbete och samhällsinitiativ. Här är några exempel på UPPAbabys välgörenhetsarbete: 


  • World Central Kitchen: UPPAbaby har ett partnerskap med World Central Kitchen, en ideell organisation som arbetar för att bekämpa hungersnöd runt om i världen. Genom partnerskapet stödjer UPPAbaby organisationens insatser för att ge mat och näring till utsatta samhällen i katastrofområden. 
  • First Candle: UPPAbaby samarbetar också med First Candle, en ideell organisation som arbetar för att förhindra spädbarnsdödlighet och främja säkerhet för spädbarn och familjer. Genom partnerskapet donerar UPPAbaby medel och resurser till organisationen för att stödja forskning och utbildning om säkerhet och förebyggande av spädbarnsdödlighet. 
  • The Birthday Party Project: UPPAbaby har också ett partnerskap med The Birthday Party Project, en ideell organisation som arbetar för att skapa minnesvärda födelsedagsfester för utsatta barn runt om i USA. Genom partnerskapet donerar UPPAbaby resurser och personal för att hjälpa till med att organisera och genomföra födelsedagsfester för barn som annars kanske inte har råd med eller har möjlighet att fira sina födelsedagar. 

Ett annat exempel på hur UPPAbaby ger tillbaka till samhället, är ett nytt samarbete med Room to Grow där UPPAbaby överraskar Olivias familj med en uppsättning av produkter till den kommande bebisen: Dessa är bara några exempel på det välgörenhetsarbete som Ergobaby och UPPAbaby är involverade i. Båda företagens välgörenhetsarbete fokuserar på att stödja organisationer som arbetar för att förbättra livet för barn och familjer runt om i världen, och som kan hjälpa till att skapa en positiv samhällsförändring. 


Varför är det då viktigt för varumärken att engagera sig i välgörenhetsarbete? Jo, det finns flera skäl till varför ett företag ska engagera sig i välgörenhetsarbete. Främst för att det bidrar till att skapa positiv förändring i samhället och hjälpa de utsatta, men även för att öka motivationen bland anställda och göra att de känner en större meningsfullhet i sitt arbete. Det kan också locka kunder och talangfulla medarbetare, samtidigt som det bidrar till att minska miljöpåverkan och öka innovation och produktivitet. 


För oss på reirei är detta viktigt. Vi har under flera år valt att stödja UNHCR’s arbete med utsatta kvinnor i världen. Att stödja varumärken som engagerar sig i välgörenhetsarbete är även viktigt utifrån ett kundperspektiv eftersom det bidrar till en bättre och mer rättvis värld. Genom att rösta med våra plånböcker och stödja företag som visar socialt ansvarstagande kan vi också uppmuntra fler företag att engagera sig i välgörenhetsarbete och arbeta för en mer hållbar och rättvis värld.